Traktaties met bloesemhoning

Zoete traktatie

Ingrediënten

  • 375 g Breitsamer Imkergold bloesemhoning vloeibare
  • 180 g suiker
  • 180 g geraspte amandelen
  • 50 g fijngehakte gekonfijte citroenschil
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 snufje nootmuskaat en kruidnagelpoeder elk
  • Zest van ½ citroen
  • 1 el rum
  • 500 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Ook: 200 g poedersuiker 2-3 el citroensap optioneel: hele, gepelde amandelen
Honing peperkoek gesneden, ernaast een honinglepel met wat honing die naar beneden loopt

Voorbereiding

  • Verwarm de honing en suiker en laat weer afkoelen. Meng geleidelijk de amandelen, gekonfijte citroenschil, specerijen en rum door het honingmengsel en werk er dan de gezeefde bloem per eetlepel door. Los het bakpoeder op in lauw water en meng het op het laatst door het deeg.
  • Rol het deeg vervolgens uit en bekleed er een ingevette bakplaat mee. Bak ongeveer 15 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak glazuur van poedersuiker en citroensap, bestrijk de peperkoek ermee en snijd in rechthoeken.
  • Versier de koekjes naar wens met de hele amandelen en laat het glazuur volledig drogen. Bewaar de koekjes in een koekjestrommel tot ze klaar zijn om te eten. Bereiding: ongeveer 45 minuten