Kaaspakketjes met honing en fruitige chilisaus

Vurig, pittig en hartig - de perfecte combinatie!

Koffie & melk, appel & walnoot, tomaat & basilicum. Sommige voedingsmiddelen gaan gewoon bijzonder goed samen. Dat vinden wij: Honing en kaas zijn hier ook een goed voorbeeld van! Beide hebben een enorm scala aan smaken en de verschillende aroma’s kunnen op allerlei manieren worden gecombineerd. Geen wonder dus dat we altijd graag terugvallen op het dreamteam van plezier. Samen met de kaasmakerij Champignon hebben we al twee bijzondere recepten ontwikkeld: een zomerse salade met krokante taler en een taart van peer en vijg met walnootcrunch.

Drie in courgette verpakte kaaspakketjes op een wit bord. Een rode chilipeper voor het bord

Onze kaaspakketjes met honing en relish zijn nu de derde in het assortiment en maken indruk met een combinatie van warme, pittige en zoete smaken. We wensen je veel kook- en smulplezier!

Ingrediënten voor 4 personen

Pakje kaas

  • 4 courgettes (in de lengte in repen van ongeveer 3 mm dik gesneden)
  • 250 g zachte kaas (ontzwoerd en in blokjes gesneden, randlengte iets kleiner dan de breedte van de courgetterepen)
  • 4 el Breitsamer acaciahoning
  • chilivlokken
  • 80 g bloem (grofkorrelig)
  • Olie om te bakken, zout en peper

Relish

  • 100g Breitsamer Acacia bloesemhoning
  • 250g mango (geschild, ontpit en grof gehakt)
  • 1 grote appel (geschild, klokhuis verwijderd, grof gehakt)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 100g rode chilipeper (zaadjes en vliezen verwijderd, fijngesneden)
  • 125 ml appelciderazijn, ½ bosje peterselie (fijngesneden), zout, citroensap naar smaak

Voorbereiding

  • Blancheer de courgettereepjes kort in gezouten water, spoel af in ijswater en dep droog. Bestrijk elke courgettereep met honing en bestrooi met chilivlokken. Leg twee courgettereepjes kruislings in een rechte hoek. Leg een kaasblokje in het midden en wikkel het kruislings in de courgetteplak. Zet het uiteinde en de hoeken vast met een tandenstoker.
  • Wentel het pakketje in de bloem en bak het vervolgens aan beide kanten in een pan op laag vuur tot de courgette kleur heeft gekregen en de kaas is gesmolten. Haal de pakketjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de mango, appel, ui en chilipeper fijn. Giet alles in een steelpan en roer de honing erdoor. Laat 8 tot 10 minuten op hoog vuur koken tot het meeste vocht verdampt is en het mengsel karamelkleurig is.
  • Roer de appelazijn en peterselie erdoor en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de relish de consistentie van jam heeft. Breng op smaak met zout en citroensap.
  • Verwijder de tandenstokers, schik de pakketjes op borden en top af met koude of warme relish. De courgettepakketjes kunnen worden geserveerd als voorgerecht of als lichte maaltijd met een frisse salade.