Honingmelk met gember

Waar melk en honing vloeien

Ingrediënten

  • 50 gember
  • 500 ml melk
  • 4 eetlepels Breitsamer Acacia bloesemhoning

Voorbereiding

  • Schil de gember en snijd hem fijn.
  • Breng 400 ml melk aan de kook met de gember en roer voortdurend zodat de melk niet overkookt of aanbrandt. Dek af en laat 5 minuten trekken.
  • Verwarm ondertussen 100 ml melk in een andere pan, maar laat het niet koken, en schuim het heel goed op met een melkopschuimer.
  • Zoet de gembermelk met 3 theelepels acaciahoning en giet door een zeef in voorverwarmde glazen. Giet het melkschuim erover en verfijn met 1 theelepel honing, serveer en geniet.
Bovenaanzicht van een beker gevuld met honingmelk. Ernaast staat een schaaltje honing met een honinglepel erin. Er ligt ook een gemberwortel op tafel