Goede olijfolie gaat samen met fruitige zwarte bes en wrange balsamicoazijn. Voor de perfecte zoetheid om de saladedressing af te ronden, raden we onze Breitsamer lindebloesemhoning aan. Dankzij de vloeibare consistentie kan het er heerlijk doorheen worden geroerd en de muntachtige, citroenachtige smaak harmonieert perfect met de basisingrediënten.
Tip: Klop de dressing met een staafmixer of iets dergelijks. Kleine moeite – verbazingwekkende verandering in smaak. Probeer het gewoon eens.


Ingrediënten voor 6 personen
Voor de dressing
- 7 el olijfolie
- 5 eetlepels balsamico azijn
- 1 theelepel halfhete mosterd
- 2 theelepels aalbessensiroop
- 1 theelepel Breitsamer Linde bloesem & Woudhoning
- zout, peper
Voor de salade
- 250 g kleurrijke bladsla (bijv. pluksla)
- ½ ui
- 1 wortel
- Andere seizoensgroenten naar wens (bijv. tomaat, komkommer)
- Verse kruiden naar wens
Bereiding
- Was de sla, schud droog en scheur in kleine stukjes. Zet apart.
- Doe de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, zwarte bessensiroop en 2 theelepels Breitsamer Linde bloesem & Woudhoning in een kom en mix kort met een kleine staafmixer – dit is de beste manier om de ingrediënten te combineren en een romige dressing te maken. Breng op smaak met zout en peper.
- Pel de ui en snijd in fijne ringen. Schil de wortel en snijd in dunne reepjes met een snijmes. Meng de uien en wortelreepjes door de salade. Giet nu de dressing over de salade.
- Andere groenten, geroosterde zaden en kruiden kunnen naar wens worden toegevoegd.