Jam van honing en veenbessen

Een herfstspecialiteit

Veenbessen worden door velen gewaardeerd als bijgerecht bij allerlei gerechten, maar vanwege hun vrij zure smaak worden ze meestal als compote of jam gegeten. We laten je een eenvoudig recept zien, zodat ook jij kunt genieten van zelfgemaakte veenbessenjam.

Ingrediënten

  • 300 g Linde bloesem & honingdauwhoning
  • 500 g veenbessen
  • Sap van een citroen
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snuifje kruidnagelpoeder
  • 20 ml rum
Op een dienblad ligt een sneetje brood met boter, omringd door verschillende potjes honing en cranberryjam en een schaaltje verse cranberry's.

Voorbereiding

  • Was de veenbessen, meng ze met honing en citroensap en laat een paar uur trekken.
  • Voeg de kaneel, kruidnagelpoeder en rum toe en mix in een blender tot een homogeen mengsel.
  • Vul de jam in potten die omgespoeld zijn met rum. Dek af met een doek en verzegel na 2-3 uur.