Mini notenhoekjes met honing

Klein en schattig

Klein maar krachtig! Nauwelijks ingrediënten, heel makkelijk te bereiden en zo lekker! De mini’s krijgen elke dag meer honingsmaak – mits ze niet meteen worden opgegeten!

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (verse teller)
  • 200 g pecannoten, gemalen
  • 100 g boter
  • 100 g Breitsamer zonnebloemhoning
  • 100 g pure chocolade voor decoratie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175° boven-/onderwarmte en bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmat.
  • Maal de pecannoten fijn, smelt de boter met de honing en meng dan goed met de noten.
  • Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en prik er met een vork op heel kleine afstandjes in.
  • Verdeel het honing-notenmengsel over het bladerdeeg en bak 25 minuten in het midden van de oven. Als het bladerdeeg ondanks het prikken een luchtbel of twee vormt, prik er dan gewoon in met een tandenstoker of klein mesje!
  • Haal uit de oven en laat 30 minuten afkoelen, snijd dan in stroken van 4 cm breed en deze weer in vierkanten van 4 cm breed, die vervolgens doormidden worden gesneden tot driehoeken. Laat volledig afkoelen en doop de hoeken naar wens in gesmolten chocoladecoating.
Op een bord liggen een heleboel mini notenhoekjes omhuld met chocolade en een kommetje gesmolten chocolade.

Tip: bak in een bakvorm voor precieze randen en minder randafval.