Krokante honingnoten

Lekkere snack voor tussendoor

Geroosterde honingnoten smaken gewoon altijd goed! Als snack tussendoor, als topping voor muesli, yoghurt, salades of als toevoeging aan een hartig kaasplateau. Onze Breitsamer Woud honingdauwhoning is een heerlijke aanvulling op de noten, omdat de kruidige smaak van de honing heel goed samengaat met de noten.

Je kunt de noten snel en gemakkelijk bereiden in een pan of in de oven.

Schaaltje yoghurt met geroosterde honingnoten en bessen. Op de achtergrond bakpapier met meer geroosterde honingnoten erop

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 4 el Breitsamer Woudhoning
  • 200 g gemengde noten, naar smaak

Voorbereiding

Krokante honingnootjes op een stuk bakpapier
  • Karameliseer de honing en boter in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de amandelen, hazelnoten en walnoten toe en meng alles goed door elkaar. Leg de hete noten dan op bakpapier en laat afkoelen en volledig hard worden.
  • Als alternatief kun je het vloeibare boter- en honingmengsel samen met de noten in een bakblik in de oven roosteren op 160 °C gedurende ongeveer 10 minuten.

Tip: Als je het wat hartiger wilt, kun je de warme noten bestrooien met 1 theelepel zeezout.