Haver en honing zijn altijd al een perfect duo geweest, en niet alleen in de altijd populaire variant van muesli of pap met honing. De combinatie van zacht nootachtige haver en zoete honing is ook een echte traktatie als je het bakt als zoete snack.
Samen met onze samenwerkingspartner Kölln hebben we een zoete traktatie gecreëerd: knapperige haverhoekjes met honing.
Deze kleine koekjes zijn gegarandeerd snel uitverkocht op je volgende koffiefeest!

Ingrediënten voor ongeveer 32 stukjes
- 300 g bloem
- 100 g knapperige honing-noten havermuesli
- 200 g boter
- 80 g Breitsamer Acacia bloesemhoning
- 1 ei
- 1 snufje zout
- 100 g pure chocolade coating
Voorbereiding
- Doe de bloem, muesli, boter, Breitsamer acaciahoning, ei en zout in een kom en kneed de ingrediënten tot een soepel deeg met een handmixer.
- Bedek het deeg nu met huishoudfolie en rol het gelijkmatig uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder vervolgens de folie en bak in een voorverwarmde oven op ongeveer 180 °C (boven-/onderwarmte of ventilatoroven 165 °C) gedurende ongeveer 20 minuten.
- Snijd het warme deeg na het bakken in kleine driehoekjes en laat afkoelen. Smelt de couverture voorzichtig in een warme bain-marie en doop elk honinghoekje erin.
Auteur: Peter Kölln