Bananenbrood, ook wel bekend als “banana bread”, ligt momenteel op ieders lippen en is een echte klassieker die grote populariteit geniet.
Wie kent de bruine, papperige bananen niet uit zijn fruitmand? Je kunt ze gebruiken om snel en gemakkelijk heerlijk bananenbrood te maken. Het is bijzonder lekker als je honing gebruikt in plaats van gewone huishoudsuiker.
Als je wilt, kun je ook noten of chiazaadjes toevoegen – je fantasie kent geen grenzen.

Goed verpakt is de cake enkele dagen houdbaar.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 g olie, bijvoorbeeld kokos- of koolzaadolie
- 80 g Breitsamer Acacia Bloesemhoning
- 50 ml melk
- 1 theelepel vanillesuiker
- 2-3 rijpe bananen
- 250 g tarwebloem
- ½ theelepel gemalen kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 80 g gehakte pure chocolade of als alternatief noten
Daarnaast:
Broodvorm, lengte ongeveer 25-30 cm
Wat vet voor het blik
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte)
- Meng om te beginnen de bloem, kaneel, bakpoeder en zout samen in een middelgrote kom.
- Verwarm vervolgens voorzichtig de melk en los er langzaam de honing in op. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Klop in een andere grote kom de eieren met de kokos- of koolzaadolie schuimig, voeg dan de lauwe melk en vanillesuiker toe en mix 2 minuten
- Pureer de rijpe bananen en roer ze door het melk-eimengsel.
- Voeg dan de droge ingrediënten toe en meng nogmaals kort (een garde werkt hier goed voor) tot het mengsel egaal is; als je te lang roert, wordt het brood later te stevig. Vet nu de broodvorm in.
- Giet tot slot het beslag in het ingevette blik en bak het 50-55 minuten in de oven.
Tip: Controleer halverwege het bakken of de bovenkant bruin is geworden. Als dit het geval is, kunt u het bakpapier 10 minuten voor het einde van de baktijd verwijderen. Voer een tandenstokertest uit – als er geen deeg meer aan blijft plakken, is het bananenbrood klaar. Laat afkoelen en geniet!